Go Back
+ servings
מתכון לעוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה

מתכון לעוגת שמרים שוקולד קלה להכנה, טעימה והכי מפנקת שיש לשבת!
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
כמות 2 רולדות
באדיבות: ענת חן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
סיר בישול קטן
מידה: כוס חד פעמי לשתיה חמה

המצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • ¾ כוס חלב / מים
  • ½ כוס שמן
  • מלח (קורט )
  • 1 כפית תמצית וניל

סירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מיץ לימון סחוט ( מחצי לימון)

אופן ההכנה

הכנת הרולדות:

  • בקערה גדולה, מוסיפים את כל החומרים (ללא המלח) להכנת העוגה.
  • מעבדים היטב עד לקבלת בצק נעים וחלק לעבודה. מוסיפים את המלח בסוף.
  • מתפיחים שעה, להוציא את האוויר מהבצק, ומתפחים שוב במשך כחצי שעה.
  • מחלקים לארבע כדורים, מרדדים לעובי דק במיוחד על משטח מקומח.
  • מורחים שוקולד נוטלה או שחר (כל ממרח שבא לכם), מפזרים מעל הבצק 100 גרם ביסקוויטים לוטוס או פתי בר.

אופן הגלגול:

  • את הקיפול הראשון עושים צורה של מעוין מכפלת.
  • אחר כך, מגלגלים גלגולים קטנים וצפופים ככל האפשר.
  • בין כל שני גלגולים משטחים מעט עם הידיים.
  • בסוף, מגלגלים כל שני רולדות לצורת בורג. (מומלץ לעשות הרבה גלגולים כך תקבלו צורה יותר יפה של קיפולים)
  • מניחים בתבנית חד פעמית משומנת שמרופדת בנייר אפייה.
  • מתפחים במשך כחצי שעה, מורחים מעל הרולדות חלמון ביצה.
  • מכניסים לתנור ואופים במשך כ- 35 דקות בחום 175 מעלות.

הכנת סירופ הסוכר:

  • מרתיחים על הגז את כל מצרכי סירופ הסוכר ומורחים מעל הרולדות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.