Go Back
+ servings
מתכון לבצק פריך שוקולד ותמרים

רולדת בצק פריך של שוקולד ותמרים

בצק רך ונעים לעבודה!! רולדת בצק פריך  ללא מרגרינה או חמאה שחבל לפספס.
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
כמות 4 רולדות / 20 עוגיות
באדיבות: נעומי ברוכים

ציוד

מידה: כוס חד פעמי חם

המצרכים

  • 6 כוסות קמח (כוס חד פעמי חם)
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • ¼1 כוס מים (רותחים)
  • ¼1 כוס שמן
  • 1 כף תמצית וניל / סוכר וניל

אופן ההכנה

  • לערבב הכל ביחד, ואז מתקבל בצק רך ונעים לעבודה מבלי להשאירו במקרר.

אפשריות מילוי:

  • מילוי תמרים שכולם מכירים - תמרים קינמון גרידת תפוז ואגוזים או פאקנים קצוצים.
  • מילוי שני: שוקולד השחר ופיצוחים או קוקוס.
  • מילוי שלישי: ריבת משמשים לרכך במיקרו למרוח ומעל לפזר חלבה ופיסטוקים או פאקנים.

הכנת העוגיות:

  • לערוך למלבן למלא לגלגל ולפרוס לפרוסות באלכסון אבל לא עד הסוף, רק את החלק העליון של הממולא.
  • לגלגל לרולדה ועם סכין חדה לחתוך פרוסות אבל לא עד הסוף. אין צורך להבריש ביצה.
  • להניח על נייר אפיה בתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 ל25-35 דקות.
  • כשזה מוכן לפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

  • אם במקרה הבצק יוצא יבש להוסיף עוד מים רותחים, אל דאגה!
  • ניתן להכין מבצק זה אוזני המן או כל עוגייה אחרת.
  • לשמור בכלי שאפשר לסגור אותו, לשבוע.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.