Go Back
עוגת פרג חלומית

 עוגת פרג קלאסית מדהימה

עוגה גבוהה ומרשימה שתמלא לכם את הבית בריחות מפנקים.
ציון 4.15 על ידי 21 דירוגים
באדיבות: יונית יחיא

ציוד

מידה: כוס גדולה (זכוכית)
תבנית: קוטר 26

המצרכים

  • פרג טחון (100 גרם)
  • 6 ביצים (מופרדות)
  • 1 כוס סוכר
  • ½1 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ כוס שמן
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות מים

להכנת הסירופ סוכר:

  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס מים (בכוס גדולה)

להכנת הסירופ שוקולד:

  • ½ חבילה שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)

אופן ההכנה

  • בקערה ראשונה - נקציף את החלבונים עם הסוכר.
  • בקערה שנייה - נערבב את החלמונים עם השמן לימון והמים.
  • בקערה שלישית - נערבב את הפרג הקמח והאבקת אפיה.
  • להוסיף את הקערה 1 לקערה 2 ובסוף את קערה 3.
  • לאפות בתבנית בתנור על חום 170 למשך כשעה.

סירופ:

  • נרתיח 1/2 כוס סוכר + כוס מים (בכוס גדולה) לערבב ונשפוך על כל העוגה כשהיא חמה.

סירופ שוקולד:

  • נרתיח 1/2 שמנת מתוקה + שוקולד מריר ונזלף על העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.