Go Back
פיתות במחבת

פיתות במחבת מקמח מלא

פיתות במחבת מקמח מלא, יפות ומפתות, רכות ואווריריות, שיתנו לכם ביס חלומי משביע ובריא
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: נאווה דהאן נמרודי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ק"ג קמח מלא
  • 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

  • נלוש את כל החומרים לבצק, כאשר את המלח והשמן נוסיף בהמשך.
  • שימו לב, צריך בערך 3 כוסות מים פושרים. שמים בהדרגה ומוסיפים עד שמתגבש בצק.
  • עכשיו נתפיח עד שמכפיל נפח, נחלק לכדורים וניתן מנוחה של כמה דקות, נרדד במערוך ונמתין שוב לתפיחה לערך 10 דקות.
  • נחמם מחבת כבדה לחום גבוה, לא צריך שום שמן ולא צריך לכסות. כעת נניח את הפיתה ונהפוך לאחר מספר שניות, נהפוך שוב ונמתין שיווצר כיס אוויר בבצק. נניח על מגבת מכותנה.
  • כדאי להקפיא בעודן טריות.

הערות וטיפים

זה סוג הקמח שהשתמשנו בו להכנת פיתות במחבת
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.