Go Back
בצק עלים מתכון

אצבעות וניל - מאפה בצק עלים ממולא

 מתכון למאפה בצק עלים מטריף, במילוי קרם וניל ושוקולד. עונג גדול בביס קטן!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מידה: כוס חד פעמי שתיה חמה
תבנית בינונית

המצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים (קילו)
  • ½1 כוסות חלב (+ חצי כוס לקערה)
  • ½ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (10 גרם)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 5 כפות קורנפלור

אופן ההכנה

  • נפשיר בצק עלים לפי הוראות היצרן.
  • בסיר נשים כוס וחצי חלב עם הסוכר, סוכר וניל ותמצית וניל - נחמם עד שהסוכר נמס, שלא ירתח!
  • בקערה נערבב 2 ביצים, 5 כפות קורנפלור, חצי כוס חלב.
  • כשהחלב על הגז חם נשפוך טיפה ממנו לקערת הקורנפלור והביצים.
  • נערבב שהביצים לא יתבשלו (השוואת טמפרטורות), ואז את כל תערובת הביצים נשים בסיר החלב.
  • נחזיר לגז ונבשל על להבה נמוכה בינונית.
  • נערבב באופן תמידי עם מטרפה כל הזמן עד שזה מסמיך ומגיע למרקם של מעדן, זה לוקח בערך 8 דקות. כל הזמן לערבב.
  • נצנן ונשים ניילון נצמד על התערובת ונכניס למקרר לשעה או יותר.
  • נפתח את הבצק עלים ונחתוך למלבנים.
  • נרדד קצת ואז נשים מהתערובת בחצי המלבן, לא לשים הרבה שלא יברח באפייה.
  • נסגור את הבצק טוב בקיפול מעל התערובת ונהדק שלא ייפתח.
  • נמרח ביצה עם כפית סוכר ונאפה אפייה רגילה 2 פסים על 190 מעלות עד שמזהיב.
  • נפדר באבקת סוכר ונחתוך לאצבעות, הבצק יתפח אבל כשתחתכו אותו לאחר מכן הנפיחות תרד.

הערות וטיפים

לפרווה: תחליפו את החלב לחלב קוקוס או סויה או לשמנת צמחית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.