Go Back
עוגת ביסקוויטים מתכון,

עוגת ביסקוויטים חלבית מעלפת

עוגה יפייפה ומיוחדת במינה, נראית כמו מיליון דולר, והיא רק עוגת ביסקוויטים!
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: אורית חדידה

ציוד

סיר קטן
מגש
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 חבילה פתי בר עלית (500 גרם)

לקצפת:

  • 3 חבילות שמנת מתוקה (750 מ"ל)
  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)
  • ¼1 כוסות חלב
  • 1 כוס אחת חלב (לטבילת הפתי בר)
  • ¼ כוס ליקר איירש קרים או כל ליקר אחר (אפשר גם תמצית וניל או רק חלב אם ממש מתעצלים.)

לשוקולד:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )

לקישוט:

  • שוקולד לבן (לקלף בעזרת קולפן תפו"א)
  • קוקוס / סוכריות (אפשרי גם מה שאתם אוהבים)

אופן ההכנה

  • להקציף את כל חומרי הקצפת לקצף יציב.
  • להכין בכלי שטוח את החלב לטבול את הפתי בר טבילה קצרה בחלב ולסדר על מגש את הפתי בר בצורה ישרה. (לי יצא לאורך 5 פתי בר לרוחב 4 סה" כ 4 קומות)
  • לשים קומה פתי בר קומה קצפת ולבסוף שכבה אחרונה פתי בר.
  • לשים חצי שעה במקרר.
  • אחרי שעברה החצי שעה להמיס יחד שמנת מתוקה ושוקולד מריר במיקרוגל למשך כדקה וחצי.
  • לערבב טוב טוב שלא יישאר גושים.
  • לשפוך מעל העוגה ומטלטלים מצד לצד.
  • לקשט עם שוקולד לבן או כל דבר אחר שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.