Go Back
עוגת גבינה אפויה של פעם

ריבועי עוגת גבינה אפויה של פעם

עוגת גבינה אפויה כמו של פעם, קלה להכנה, טעימה ומפנקת בהגשה אישית!
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: הודיה בוטון

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מידה: כוס חד פעמי קר

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 חבילת חמאה
  • 2 חלמונים
  • 2 כפיות סוכר
  • ½1 כפות שמרים
  • ½ כוס מים

למילוי:

  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 ק"ג גבינה 5% (2 אריזות של 500 גרם כל אחת)
  • 5 שקיות סוכר וניל (50 גרם)
  • 5 כפות קמח
  • ¼ כפית אבקת אפיה
  • 3 ביצים
  • 200 מ"ל גיל / לבן / אשל / שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • מכינה את הבצק מחלקת לשניים - אחד משטיחה על המגש את השני משאירה ללמעלה.
  • מערבבת את כל חומרי המילוי יחד ושמה על הבצק ששטחתי.
  • מרדדת את החלק השני של הבצק מגלגלת בעדינות ומקמחת על המערוך ושמה מעל המילוי (אפשר גם פשוט לקפל).
  • שמה בתנור רבע שעה בלי כיסוי על 150-160 מעלות. אחרי רבע שעה מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שרואים שהאמצע של העוגה עלה יפה. לאחר מכן מוציאים את הנייר ונותנים לעוגה להשחים. סה"כ בערך 50 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.