בקערה מערבבים סוכר לבן, פירורי לחם גרדת לימון וקינמון.
פותחים את דפי הפילו.
שמים דף פילו אחד לרוחב ומרטיבים במחמאה מומסת. מניחים עוד דף פילו וככה חמישה דפי פילו.
מפזרים חצי מתערובת הסוכר חום בשליש הקרוב אלינו של הדפים לרוחב, מעליו מפזרים חצי מכמות התפוחים, חצי מכמות הצימוקים ואגוזים וחצי מתערובת פירורי הלחם (בכוונה חצי כי הכמויות מתאימות לשני שטרודלים).
מגלגלים לרול, חורצים חריצים ומורחים בחמאה מומסת.
מכינים כך את השטרודל השני ואופים בחום 170 מעלות במשך כ־45 דקות