Go Back

שטרודל תפוחים מפנק לשבת!

מתכון לשטרודל תפוחים עם ארומה מטריפה וטעם משגע שחייבים להכין
ציון 4.25 על ידי 32 דירוגים
באדיבות: ליטל אשואל

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 חבילה דפי פילו
  • 6 תפוחים (גרנד סמיט חתוכים לפרוסות דקות)
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפיות קינמון
  • ¾ כוס פירורי לחם לבנים
  • ¾ כוס צימוקים בהירים (קצוצים)
  • ¾ כוס אגוזים (קצוצים)
  • גרידה מלימון שלם
  • ½ כוס מיץ לימון
  • ¾ כוס סוכר חום
  • 200 גרם מחמאה (מומסת)

אופן ההכנה

  • בקערה מערבבים סוכר לבן, פירורי לחם גרדת לימון וקינמון.
  • פותחים את דפי הפילו.
  • שמים דף פילו אחד לרוחב ומרטיבים במחמאה מומסת. מניחים עוד דף פילו וככה חמישה דפי פילו.
  • מפזרים חצי מתערובת הסוכר חום בשליש הקרוב אלינו של הדפים לרוחב, מעליו מפזרים חצי מכמות התפוחים, חצי מכמות הצימוקים ואגוזים וחצי מתערובת פירורי הלחם (בכוונה חצי כי הכמויות מתאימות לשני שטרודלים).
  • מגלגלים לרול, חורצים חריצים ומורחים בחמאה מומסת.
  • מכינים כך את השטרודל השני ואופים בחום 170 מעלות במשך כ־45 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.