Go Back
עוגת פירורים

עוגת גבינה פירורים הכי טעימה

תחתית פירורים בשתי שכבות מלית גבינה שבאמצען שכבה של פירורים בקישוט פיסטוקים - חובה לנסות!
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

תבנית עגולה 24
נייר אפיה
שקף
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לתחתית והפירורים:

  • ½2 כוסות קמח
  • ½ שקית אבקת אפייה (5 גרם)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 חבילה חמאה (200 גרם )
  • 3 חלמונים
  • ½ כוס פיסטוקים (קלויים טחונים גס)

למילוי:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 חבילה גבינת מסקרפונה (250 גרם)
  • 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם )

למוס:

  • 2 חפיסות שוקולד לבן (200 גרם)
  • ¼ כוס חלב
  • ½ כוס פיסטוקים (קלויים - טחונים היטב עם כף שמן למחית)
  • 1 כף אבקת סוכר

לקישוט:

  • ½ כוס פיסטוקים ( טחונים גס)
  • פירורים (מעט)

אופן ההכנה

  • לשים את המצרכים של הפירורים וללוש עד לקבלת בצק.
  • לחלק את הבצק ל 2 - חלק אחד לשים בתבנית עגולה 24 ולחורר עם מזלג ולאפות 180 מעלות בערך 20 דקות .
  • את החלק השני לרדד בין 2 נייר אפיה להניח בתבנית של התנור לעשות חורים ולאפות בערך 20 דקות ולקרר היטב.
  • להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, סוכר לקבלת קצפת יציבה, להוסיף את הגבינות ולהקציף עוד קצת.
  • להעביר לתבנית העגולה עם שקף מסביב חצי כמות ולפזר מעל חצי מכמות הפירורים ומעל את יתרת הבלילה., ולהכניס למקפיא לשעה.

להכנת המוס:

  • לשים בקערית שוקולד עם החלב ולחמם במיקרוגל 30 שניות להוציא לערבב היטב ולתת להתקרר.
  • להכין את המחית פיסטוק.
  • לטחון היטב במעבד מזון את הפיסטוק עם כף אבקת סוכר וכף שמן ממש טוב לקבלת מחית .
  • להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ו-2 כפות אינסטנט פודינג לקבלת קצפת.
  • לערבב את השוקולד עם מחית פיסטוק ולהוסיף לקצפת לערבב .
  • להוציא מהמקפיא את העוגה להוסיף את המוס ולפזר מעל פירורים ופיסטוקים ולהכניס למקפיא לשעתיים להתייצבות.
  • להוציא להעביר לצלחת הגשה ולהעביר למקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.