Go Back
פוטטוס

פוטטוס מעולים והכי טעימים שיש

נשנוש מושלם מול הטלוויזיה? היום מכינים בקלות את הדבר האמיתי והכי מהמם שיש – פוטטוס מעולים בטעם מדהים
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: גלית בן אהרון

המצרכים

  • תפוחי אדמה חותכים לפלחים שמנים
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ¼ כוס שמן (לפעמים פחות תלוי בכמות של תפוחי האדמה)
  • מלח בנדיבות
  • פלפל גרוס
  • פפריקה מתוקה
  • כף מיונז
  • תבלין לצ'יפס (לא חובה)
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • מלא גרידת לימון

אופן ההכנה

  • מחממים תנור על עליון ותחתון ל-180 מעלות, לוקחים תפוחי אדמה, חותכים לפלחים שמנים ובינתיים ממלאים סיר עם מים רותחים.
  • אחרי שהמים רותחים מוסיפים כפית סודה לשתייה ומוסיפים את תפוחי האדמה לבישול של 5-7 דקות לא יותר.
  • בינתיים מכינים בקערה רבע כוס שמן את התבלינים עם כף מיונז שעושה נפלאות. מערבבים היטב ומהרגע שהתפוחי אדמה מוכנים שופכים עליהם כשהוא עוד חמים ולא שטופים במים (חובה!)
  • מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, אופים בערך 40 דקות או עד שמוכן, לבסוף מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומלא גרידת לימון
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.