Go Back
מרק עדשים ירוקות פשוט וטעים

מרק עדשים ירוקות פשוט וטעים 

 מתכון מרק קל ומהיר לחסרי הסבלנות בינינו, כל כך טעם שחובה להכין!
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: אוריון פינגל

ציוד

סיר בישול בינוני

המצרכים

  • 1 כוס עדשים ירוקות/כתומות (שרויות במים)
  • 1 בצל
  • 3 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה
  • סלרי (קצוץ כולל העלים)
  • פטרוזיליה (לפי הטעם)
  • עגבנייה (אחת)
  • חוויאג' (לפי הטעם)
  • מרק עוף (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • אפשרי: איטריות

אופן ההכנה

  • להשרות עדשים ירוקות/כתומות במים.
  • נטגן בצל עד לשקיפות במקביל מגרדת 3 גזרים + 2 תפוחי אדמה וטוחנת אותם למרקם של פירה מוסיפה לסיר.
  • להוסיף סלרי קצוץ כולל העלים + פטרוזיליה , עגבנייה אחת מגורדת ומערבבת הכל.
  • מתבלנת בחוויאג' , מרק עוף , פלפל שחור , כורכום ומלח מוסיפה כוס מים ונותנת לזה דקה בישול.
  • מוסיפה את העדשים ומים רותחים לפי העין.
  • שעה של בישול אחרי שעה מועכת קצת את העדשים עם מועך.
  • מוסיפה מעט אטריות נותנת עוד בישול של רבע שעה ומוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.