Go Back
חיתוכיות שוקולד פירורים

עוגת שוקולד פירורים בהכנה קלה

מתכון קל לעוגת שוקולד טעימה ומפנקת שתמיד כיף להגיש לאורחים!
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: אורטל עמרם

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 2 חבילות חמאה (200 גרם - בטמפרטורת החדר)
  • ½ 2 כוסות קמח
  • 2 חלמונים
  • ½1 כפיות שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר

למילוי:

  • ½ כוס קקאו
  • ½ חבילה חמאה (50 גרם )
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם )
  • 4 כפות קמח תופח
  • 4 חלמונים
  • אבקת סוכר (לקישוט)

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • נערבב יחדיו את כל מרכיבי הבצק, מומלץ לעשות זאת בקערת מיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך למגע.
  • את הבצק שהתקבל נחלק לשתיים. את החלק הראשון נשטח בצורה אחידה על תבנית משומנת, ואת החלק הנותר נשמור בצד.

הכנת המילוי:

  • את מצרכי המילוי, מלבד החלמונים, נחמם בסיר עד שהכול נמס.
  • לאחר מכן נכבה את הגז ונמתין שיתקרר מעט.
  • לאחר שהתקרר ניתן להוסיף פנימה את החלמונים והקמח ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  • את התערובת המתקבלת יש ליצוק לתוך התבנית עם הבצק.
  • ניצור את השכבה העליונה אשר מכסה את הכול בעזרת הבצק הנותר בצד.
  • יש לשטח אותו באמצעות מערוך על משטח מקומח וליצור את צורת התבנית.
  • נרים בזהירות ולהניח על שכבת מילוי השוקולד.
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. ראשית נאפה למשך 20 דקות ולאחר מכן נכסה את העוגה בנייר כסף ונאפה לחצי שעה נוספת. בחלוף הזמן נכבה את התנור ונשאיר את העוגה בפנים לרבע שעה.
  • לאחר מכן אפשר להוציא ולתת לה להתקרר. לבסוף נקשט באבקת סוכר ונחתוך לריבועים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.