Go Back
עוגת שכבות בציפוי שוקולד לבן

עוגת שכבות בציפוי שוקולד לבן

עוגת שכבות שוקולד מפנקת, עם ציפוי שוקולד לבן שמשדרג כל ביס!
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית 24 ס״מ
מידה: כוס חד פעמי שתייה קרה

המצרכים

לתחתית:

  • 3 ביצים
  • ¾ כוס שמן
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כפית רום
  • ¾ כוס שוקולית
  • ½ כוס קוקוס (לא חובה)
  • 1 כוס קמח תופח
  • ½ שקית אבקת אפיה (5 גרם)

להכנת הקרם:

  • 1 חבילה שמנת מתוקה ( 250 מ״ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • ½ כוס חלב

להכנת הציפוי:

  • ½1 חפיסות שוקולד לבן (150 גרם )
  • ½ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה, מוסיפים ביצים, שמן, סוכר, שמנת חמוצה. מערבבים היטב במטריפה.
  • מוסיפים כפית רום, שוקולית, קוקוס, קמח תופח, ואבקת אפיה. מערבבים הכל היטב עד שאין גושים.
  • מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב.
  • אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות. לאחר מכן, נצנן.

קרם:

  • בקערת מיקסר מוסיפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, וחלב. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  • מורחים את הקצפת על העוגה, ומכניסים למקרר שעה.

ציפוי:

  • ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם חצי כוס שמנת מתוקה כ- 30 שניות.
  • מוציאים ומערבבים היטב גם אם עדיין יש קוביות להמשיך לערבב.
  • שופכים את הציפוי על העוגה, ומזיזים מעט את התבנית לכיסוי את השוקולד. מכניסים למקרר לעוד 4 שעות.

הערות וטיפים

  • את השמנת החמוצה ניתן להחליף בשמנת צמחית או קצפת צמחית בכמות של חצי כוס.
  • במידה והשוקולד המומס נראה קשה, מומלץ להוסיף עוד כפית של חלב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.