Go Back
ספינג' מרוקאי, מתכון לספינג' מרוקאי

ספינג' מרוקאי מושלם

מתאים מאוד לחג החנוכה ומומלץ לכל מי שנמאס לו מסופגניות רגילות ורוצה לנסות משהו חדש. 
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

מחבת לטיגון
מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • ½ 2 כפות שמרים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות מים פושרים
  • 1 שקית אבקת סוכר (10 גרם)

אופן ההכנה

  • יש לערבב וללוש היטב את כל המצרכים למעט אבקת הסוכר עד שמתקבל בצק רך.
  • את הבצק נניח להתפחה במשך שעה.
  • לאחר שהבצק תפח ניצור ממנו כדורים ונניח על מגש משומן או נייר אפייה לתפיחה נוספת.
  • את הספינג' נטגן בסיר עם שמן חם ועמוק.
  • לצורך הכנת הצורה המיוחדת את לוקחים כל כדור בצק ומבצעים תנועת מתיחה קלה ויוצרים את החור באמצעות האצבעות.
  • לאחר מכן נשים בשמן הרותח כאשר החלק העליון (שהיה למעלה בזמן ההתפחה).
  • יש לטגן משני הצדדים עד להזהבה וכאשר מוכן יש לפזר למעלה אבקת סוכר.

הערות וטיפים

ניתן להגיש את הספינג' בתוספת דבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.