Go Back
כיסוני בשר

צ'יבורקי - כיסונים עם בשר 

צ'יבורקי, כיסוני בצק במילוי בשר טעימים וממכרים. מתכון מהמטבח הגרוזיני שמכינים בקלות!
ציון 4 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מחבת בינונית לטיגון
מידה: כוס חד פעמי לשתיה חמה

המצרכים

בשר:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל (גדול)
  • ¼1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ½ כפית בהרט (או תבלין מעורב ירושלמי)
  • ½ כפית פפריקה

לבצק:

  • 3 כוסות קמח (בפסח להשתמש ב”קמח כרגיל")
  • ¼1 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח ( שטוחה)

אופן ההכנה

לבשר:

  • נטגן בצל גדול קצוץ.
  • נוסיף חצי קילו בשר טחון ולפורר עד שמאפיר.
  • נוסיף כפית ורבע מלח כפית פלפל שחור חצי כפית בהרט או תבלין מעורב ירושלמי, חצי כפית פפריקה.
  • נטגן עד שאין נוזלים והבשר מבריק משמן ולקרר.

לבצק:

  • בקערה או במיקסר נשים 3 כוסות קמח.
  • להוסיף כפית ורבע שמרים יבשים כפית סוכר נערבב ונוסיף כוס מים פושרים ורבע כוס שמן.
  • נלוש 3 דקות ונוסיף כפית מלח שטוחה.
  • נלוש ונוסיף מים בטיפות במידת הצורך עד שהבצק חלק נעים וגמיש.
  • נעשה כדור מהבצק ונלטף אותו בטיפונת שמן.
  • נניח מגבת עלייו לרבע שעה.
  • ניקח חתיכת בצק בגודל יותר קטן מפינג פונג מי ששוקלת אז 30 גרם כל חתיכה נרדד למיני פיתה העיקר שיהיה דק מאוד.
  • נמלא בכף מהבשר נסגור לחצי ירח נהדק עם מזלג את השוליים ונטגן בשמן חצי עמוק משני הצדדים.

הערות וטיפים

בגלל שאין התפחה מורגש הבשר יותר מהבצק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.