Go Back
בעבע תמרים

בעבע בתמר - עוגיות בעבע תמרים

מתכון בעבע בתמר, עוגיות תמרים פרווה בנוסח עיראקי, טעימות שחובה להגיש לאורחים
ציון 4.70 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: דורית אלישע

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מידה: כוס חד פעמי שתייה קרה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 שקית שמרים יבשים (11 גרם)
  • כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ½1 חבילות מחמאה (300 גרם)
  • ½1 כוסות מים (חמימים)
  • ½ כפית מלח
  • 1 חבילה תמרים בוואקום (500 גרם)
  • 1 ביצה
  • שומשום (לפיזור)
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה

  • בוו גיטרה ללוש את כל החומרים מלבד המלח כ 5 דקות.
  • נוסיף את המלח ונתפיח שעה.
  • ננקה מראשים את התמרים.
  • נוסיף כף שמן ונחמם דקה במיקרו.
  • נוסיף קינמון, נערבב וניצור 50 כדורים.
  • מהבצק המותפח ליצור גם 50 כדורים.
  • נשטח ביד כל כדור, נניח תמרים ונסגור.
  • על נייר אפייה נרדד מעט כל עוגייה.
  • נמרח ביצה, נפזר שומשום.
  • נחורר עם מזלג.
  • נאפה בתנור שחומם 170 מעלות 25-30 דקות לצבע זהוב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.