Go Back
סלט חצילים וגמבה

סלט חצילים וגמבה צבעוני ומשגע

גבצ' חצילים ופלפלים מאוד טעים והכי פשוט להכנה
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: מירי גולני

המצרכים

  • 2 חצילים מקולפים חצויים לקוביות (מקולפים וחתוכים לקוביות)
  • 3 פלפלים צבעוניים (פרוסים לרצועות)
  • 2 בצלים (פרוסים)
  • 5 שיני שום
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף סוכר
  • רוטב צ'ילי מתוק חריף
  • ½1 כפות מיץ לימון (או חומץ)
  • פלפל שחור
  • מלח
  • פפריקה אדומה
  • חופן פטרוזיליה (קצוצה)
  • ¾ כוס מים (רותחים)

אופן ההכנה

  • מזהיבים בצל עם טיפת שמן כחצי דקה, מוסיפים שום ומזהיבים מספר דקות נוספות.
  • מוסיפים קוביות חצילים וממשיכים להזהיב במשך כ-20 דקות עד חצי שעה.
  • מוסיפים רצועות פלפלים, רסק עגבניות ומים רותחים.
  • במהלך הבישול לבחוש מדי פעם ולבדוק שהתערובת לא תידבק לסיר.
  • מתבלים את התבשיל עם אבקת מרק עוף, סוכר, פלפל שחור, פפריקה, מלח, רוטב צ'ילי ומיץ לימון/חוצץ.
  • טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך.
  • מנמיכים את חום הבישול ומבשלים לפחות שעה.
  • בגמר הבישול מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.