Go Back
בצק לקובה

קובה אורז מטוגנת בטעם משגע

מתכון קל של קובה אורז ובשר טחון. מנה משגעת ומפנקת להכנה בכל עת!
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מחבת בינונית
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 2 כוסות אורז (פרסי או עגול)
  • 4 כוסות מים
  • ¾ כוס קמח
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית מלח פלפל חצי כפית כורכום
  • 1 בצל (לטיגון)
  • בשר טחון בקר או עוף (400 גרם )
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • מבשלים 2 כוסות של אורז עם 4 כוסות של מים מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש כ- 20 דקות בערך עד שהמים נספגים. האורז אמור להיות רך מאוד.
  • מעבירים לקערה, מקררים, מוסיפים ¾ כוס של קמח יחד עם ביצה, כפית מלח וכפית של כורכום.
  • מערבבים היטב ולושים כמו בצק. עד שהעיסה בסוף תהיה דביקה.

מילוי:

  • מטגנים בצל במחבת. מוסיפים 400 גרם של בשר טחון, מפוררים עם המזלג.
  • מוסיפים כפית בהרט, כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור. כאשר הבשר מוכן מניחים בצד כדי לתת לו להתקרר.
  • עם יד רטובה, מהבצק מכינים כדורים בגודל כדור פינג פונג, כל כדור נשטח על יד רטובה.
  • נניח כפית מהבשר ונסגור על הבשר (במקרה שנקרע קצת נדביק ביד רטובה את הבצק), נשטח מעט.
  • מטגנים בשמן מעט עמוק עד להזהבה, והופכים. לא מטגנים הרבה, רק עד לקבלת צבע זהוב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.