Go Back
עוגת גבינה אפויה ללא הפרדת ביצים

עוגת גבינה אפויה ללא הפרדת ביצים

עוגת גבינה אפויה, שמכינים בקלות! מתכון בשתי גרסאות טעימות אחת יותר מהשנייה!
ציון 4.42 על ידי 29 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית 22 / 24 / 26
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

עוגת גבינה ושוקולד לבן:

    לבסיס:

    • 1 שרוול ביסקוויטים פתי בר (25 גרם)
    • 1 חבילה חמאה (100 גרם - מומסת)
    • 1 כף סוכר חום

    לשכבת הגבינה:

    • ½1 חפיסות שוקולד לבן (150 גרם )
    • ½ כוס שמנת מתוקה
    • 2 חבילות גבינה 9% (500 גרם (אפשר גם 5%))
    • ½ כוס שמנת חמוצה
    • 2 ביצים
    • 1 כף אבקת אינסטנט פודינג ווניל
    • 3 כפות סוכר

    לציפוי:

    • 1 חבילה שמנת מתוקה (250 מ“ל )
    • 2 כפות סוכר

    עוגת גבינה עם שמנת מוקצפת:

      להכנת הבסיס:

      • 1 שרוול ביסקוויטים (250 גרם )
      • 2 כפות סוכר חום
      • חמאה (130 גרם מומסת)

      להכנת שכבת הגבינה:

      • 3 חבילות גבינה 9% (750 גרם )
      • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ“ל )
      • 4 ביצים
      • ½ כוס סוכר + כף סוכר
      • 1 שקית סוכר ווניל (10 גרם)
      • 3 כפות אינסטנט פודינג ווניל
      • 1 כף קמח
      • גרדת לימון (מלימון אחד)
      • מיץ לימון (מחצי לימון)
      • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

      לציפוי העוגה:

      • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
      • 2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
      • ¼ כוס חלב

      אופן ההכנה

      אופן הכנה לעוגת גבינה ושוקולד לבן:

        בסיס:

        • נפורר את הביסקוויטים ונערבב היטב עם החמאה והסוכר החום.
        • את הבסיס נשטח בתבנית אפייה בגודל 24 (או 22 עם רוצים תחתית מעט עבה).
        • יש לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 10 דקות.
        • בתום האפייה נוציא מהתנור ונניח לבסיס להצטנן.

        מלית:

        • בקערה נערבב את החומרים לשכבת הגבינה;
        • נשבור 150 גרם שוקולד לבן ויחדיו עם חצי כוס שמנת מתוקה נחמם במיקרו ל 30 שניות.
        • לאחר מכן נערב ונוסיף לחמם במיקרוגל בפולסים של 5 שניות במידת הצורך עד שהכול נמס.
        • אל התערובת נוסיף את שאר המצרכים ונערבב היטב.
        • כאשר התערובת מוכנה והבסיס הצטנן ניצוק הכל על שכבת הבסיס.
        • לצורך האפייה נחמם את התנור ל 150 מעלות ונשים בתחתית קערה חסינת חום עם מים.
        • את העוגה נאפה על המדף האמצעי למשך 50 דקות.
        • העוגה אמורה לצאת רוטטת ולא קשה לחלוטין. בשלב זה נוציא ונכניס למקרר לכשעתיים שלוש.

        ציפוי:

        • להכנת שכבת הציפוי נקציף את השמנת עם הסוכר ונצפה את העוגה כאשר היא קרה.
        • להכניס לעוד שעה-שעתיים למקרר וניתן להגיש את העוגה.

        אופן הכנה לעוגת גבינה עם שמנת מוקצפת:

          בסיס:

          • יש לפורר את הביסקוויטים ולערבב עם החמאה והסוכר החום. לאחר מכן נשטח בתבנית 24 או 26.
          • נאפה על 170 מעלות למשך 10 דקות. לאחר האפייה נקרר את הבסיס.

          מלית:

          • לצורך הכנת שכבת הגבינה נערבב בקערה את כל הגבינה עם השמנת החמוצה עם השמנת.
          • נוסיף את יתר המצרכים בהדרגה ותוך כדי המשך ערבוב עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
          • את השמנת המתוקה וכף הסוכר נקציף במיקסר עד לקבלת קצפת רכה.
          • את הקצפת נקפל לתוך הבלילה ואת הכל ניצק על הבסיס.
          • יש לאפות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, מומלץ לשים על המדף השני מהתחתית.
          • יש לאפות למשך שעה וחצי, בתום הזמן נכבה את התנור, נפתח את הדלת ונשאיר את העוגה בפנים לחצי שעה נוספת.
          • לאחר מכן נוציא ונניח לה להתקרר לטמפרטורת החדר. כאשר התקררה נכניס למקרר לשעה.

          ציפוי:

          • לצורך הכנת הציפוי נקציף את המצרכים ונצפה את העוגה בצורה אחידה.
          נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.