Go Back
סלט טורקי

סלט טורקי ביתי

מתכון קל לסלט טורקי טעים במיוחד, שמשדרג כל ארוחה וביס! טעים יותר מהקנוי.
ציון 4.39 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: כרמית דהאן

ציוד

מידה: כוס מדידה אוניברסלית (240 מ"ל)

המצרכים

  • 1 בצל גדול ( קצוץ דק)
  • 4 עגבניות (קלופות קצוצות דק)
  • 1 גמבה ( גדולה קצוצה דק)
  • 3 שיני שום (כתושות)
  • 2 קופסאות רסק עגבניות (קטנות)
  • ¼ כוס מים
  • מעט כוסברה (קצוצה)
  • מעט פטרוזליה (קצוצה)
  • 4 כפות שמן (לטיגון)
  • ¼ כוס מים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף כמון (גדושה)
  • 1 כף אריסה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 לימון (סחוט)

אופן ההכנה

  • מחממים שמן במחבת רחבה, מוסיפים עגבניות, גמבה ושום ומבשלים חמש דקות בחום גבוה.
  • מוסיפים בצל ומאדים במשך חמש דקות נוספות.
  • מוסיפים רסק עגבניות ומים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים סוכר, כמון, אריסה, פפריקה, מלח ולימו מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך.
  • מורידים מהאש, מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומצננים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.