Go Back
מתכון תפוחי אדמה בתנור, תפו"א בתנור

תפוחי אדמה בתנור פריכים וטעימים

מתכון תפוחי אדמה בתנור, שמכינים בקלות ובמהירות וכל המשפחה תאהב.
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: אילנית כרבי

ציוד

סיר בינוני לבישול
תבנית אפייה

המצרכים

  • ½2 קילו תפוחי אדמה
  • 1 כפית שום (כתוש)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • 1 כף מרק עוף
  • כוסברה (לפי הטעם)
  • פטרוזיליה (לפי הטעם)
  • בזיליקום (לפי הטעם)
  • רוזמרין יבשים (לפי הטעם)
  • 2 קוביות כוסברה ( קפואה של דורות)
  • ¾ כוס שמן זית
  • מלח גס (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • תבלין לעל האש (מעט )
  • פירורי לחם (בנדיבות)
  • ¼ כוס מים רותחים
  • צ'ילי מתוק (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • נשלוק תפוחי אדמה שלמים עד להתרככות.
  • מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על נייר אפייה בסיר מותאם לתנור.
  • לוקחים קערה ושמים בה את השום כתוש, כורכום, מרק עוף, עשבי תיבול שאוהבים, קוביות כוסברה קפואה של דורות, ו-¾ כוס שמן זית. מערבבים הכל היטב ומברישים את התפוחי אדמה.
  • מפזרים מלח גס, פלפל שחור גרוס מעט תבלין לעל האש ופרורי לחם בנדיבות.
  • מוסיפים כ-¼ כוס מים רותחים מהצד ומכניסים לתנור על 180 מעלות טורבו לא מכוסה.
  • חצי שעה לפני הסוף מזגגים בצ'ילי מתוקה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.