Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
עוגה כושית שוקולד מדהימה
עוגה כושית, עוגה שוקולד משגעת, פשוטה וקלה להכנה שכולם יטרפו.
ציון
4.67
על ידי
9
דירוגים
באדיבות:
ניקול בנבו ווינטרניץ
ציוד
תבנית קוטר 28 ס״מ
כוס מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
הכנת העיסה שלב 1:
▢
4
כפות
קקאו
(איכותי רק של עלית)
▢
1
כוס
סוכר
▢
4
שקיות
סוכר וניל / ½1 תמצית וניל
▢
1
כוס
מים
▢
1
כוס
שמן
▢
5
חלמונים
▢
2
כוסות
קמח
(לבן רגיל)
▢
1
כף
אבקת אפייה
(10 גרם)
הכנת העיסה שלב 2:
▢
½
כוס
סוכר
▢
5
חלבונים
סירופ:
▢
1
כף
ברנדי
▢
½
כוס
מים רותחים
▢
1
כף
סוכר
שוקולד:
▢
1
חפיסת
שוקולד מריר
(200 גרם 70% קקאו)
▢
⅔
קופסת
שמנת מתוקה
(שני שליש מקופסה של 250 גרם)
▢
חמאה
(30 גרם )
אופן ההכנה
שלב 1:
להכניס את כל החומרים לקערה ולערבב טוב טוב עד לקבלת עיסה קרמית.
שלב 2:
להקציף את ה - 5 חלבונים + חצי כוס סוכר לקצף יציב אך לא קשה מידי.
להוסיף לקערה של הבלילה בתנועות קיפול.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בחום 170 מעלות למשך 50-55 דקות בערך
לתת לה טיפה להתקרר בעוד היא חמה לחורר עם קיסם ולשפוך את הסירופ.
סירופ:
לערבב בחצי כוס מים רותחים כף ברנדי וכף סוכר.
לטפטף על העוגה עם כף.
שוקולד:
להמיס את השוקולד מריר, השמנת מתוקה, והחמאה.
לשפוך מעל העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.