Go Back
עוגת שוקולד פרווה עם שוקולית

עוגת שוקולד פרווה עם שוקולית

עוגת שוקולד פרווה, קלה להכנה וללא הפרדת ביצים. עוגה גבוהה ומרשימה לשבת.
ציון 4.55 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: שפרה אזולאי

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מידה: כוס חד פעמי חם

המצרכים

קערת יבשים:

  • ½ כוס שוקולית
  • ½ כוס קקאו
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

הכנת קרם:

  • ¾ כוס שמנת צמחית
  • 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)

נוזלים:

  • חצי כוס מיץ ענבים של קידוש
  • כף תמצית רום
  • 6 ביצים
  • קורט מלח
  • ½1 כוסות סוכר
  • כוס שמן
  • 5 ביסקוויטים

אופן ההכנה

  • להקציף את הביצים (בלי להפריד) עם קורט מלח והסוכר - כ 7 דקות עד לקבלת קצף תפוח.
  • להנמיך את מהירות המיקסר ומוסיפים כוס שמן בזרם דק עד להבלעה.
  • נשארים באותה מהירות ומוסיפים פעם מיץ ופעם מקערת היבשים עד לאיחוד.
  • בסוף מוסיפים עוד קצת יותר מחצי כוס מים רותחים ומכבים את המיקסר.
  • מוסיפים לכל התערובת 5 ביסקוויטים כהים טחונים ומערבבים ידנית.
  • לשמן במרגרינה תבנית עגולה ולאפות בחום 170 אפייה רגילה כ 50 דקות, לצנן ולחלל.

הכנת קרם:

  • להמיס את השוקולד עם השמנת צמחית בפולסים במיקרו ולמרוח על העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.