Go Back
עוגת שוקולד מנצחת

עוגת שוקולד עסיסית ורכה

עוגת שוקולד קלה להכנה, טעימה ועם טריק שגורם לעסיסיות מפנקת!
ציון 4.72 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

מידה: כוס חד פעמי לשתייה קרה
תבנית חד פעמית מלבנית/עגולה בקוטר 24

המצרכים

  • 5 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ¾ כוס שוקולית
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

מרכיבים לגנאש השוקולד:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם )
  • 1 חפיסת שוקולד חלב (100 גרם )

לעוגה גדולה: (בתבנית חד פעמי מלבנית גדולה)

  • 7 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 כוס שמן
  • ¼1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

אופן ההכנה

  • נחמם תנור מראש ל 170 מעלות.
  • נקציף את הביצים בלי הפרדה, עד לקבלת קצף אוורירי ואחר כך מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת סוכר הוניל.
  • נערבב את כל המצרכים היבשים בקערה גדולה - קמח, אבקת אפייה ושוקולית.
  • נוסיף 1/2 מהכמות לביצים וממשיכים בהקצפת במהירות נמוכה.
  • נוסיף 1/2 מכמות השמן, ואז שוב פעם את מה שנשאר מהמצרכים היבשים, ונסיים עם השמן.
  • מקציפים עוד כמה שניות עד שמקבלים בלילה אחידה ואוורירית.
  • נשמן תבנית ונעביר אליה את הבלילה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ונאפה בערך 30-40 דקות (או עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש).
  • ברגע יציאת העוגה מהתנור משפוך עליה את המים החמים עם הנס קפה באופן שווה.

להכנת הגנאש:

  • על אש נמוכה נמיס יחדיו את השמנת עם השוקולד שלנו.
  • נחורר את העוגה עם שיפוד בכדי שהשוקולד יחלחל פנימה.
  • נשפוך את השוקולד על העוגה ולכסות אותה.
  • שומרים בקירור לפני ההגשה מומלץ לחמם במיקרוגל לחצי דקה את החתיכה שרוצים להגיש.

הערות וטיפים

לפטנט של סוניה: ברגע שמוציאים את העוגה מהתנור נשפוך בעזרת כף באופן שווה מעל לכל העוגה שלושת רבעי כוס מים חמים שמעורבבים עם כפית אחת נס קפה.
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.