Go Back
מגולגלות תמרים נימוחות, עוגיות תמרים נימוחות

עוגיות תמרים הכי טובות (נימוחות)

מאות הכינו והתאהבו: עוגיות תמרים שנמסות בפה ממתכון מנצח של מלי מאירוב!
ציון 4.42 על ידי 24 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית בינונית לתנור
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • 200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות קטנות - לפרווה ניתן להשתמש במחמאה)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן (60 מיליליטר)
  • ½ כוס חלב (120 מיליליטר לפרווה להוסיף חצי כוס מים)
  • 1 חבילה ממרח תמרים ( 450 גרם)
  • 2 כפיות קינמון

אופן ההכנה

  • נניף לתוך קערה את הקמח, נוסיף סוכר וניל, 2 כפות סוכר, קוביות קטנות של חמאה קרה ונלוש במיקסר או ביד עד לקבלת בצק פירורי.
  • נוסיף בהדרגה תוך כדי לישה רבע כוס שמן, חצי כוס חלב ונמשיך לישה עד לקבלת מסה אחידה.
  • נחלק את הבצק ל - 4 ונעטוף בניילון נצמד ונעביר למקרר לשעה.
  • נקמח משטח עבודה, נרדד את הבצק בעדינות מהמרכז לצדדים, לעלה דק בעובי חצי ס"מ.
  • נמרח על העלה ממרח תמרים, נפזר קינמון ונגלגל לרולדה.
  • נעביר בעדינות לתבנית מרופדת בנייר אפיה, וניצור חריצים לא עמוקים במרחק 2 ס"מ האחד מהשני.
  • נאפה ב - 180 מעלות חום כ - 40 דקות.
  • כשהרולדות יוצאות מהתנור נפזר עליהן אבקת סוכר ונחתוך עד הסוף במקום בו סומנו החריצים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.