Go Back
עוגת זברה בחושה, עוגת שיש מעלפת, עוגת שיש שוקולד

עוגת זברה בחושה מעלפת (עוגת שיש)

עוגה זברה, עוגת שיש שוקולד עם מראה מרשים וטעם מפנק להגשה בכל מועד!
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: הרפתקאות בישול ביתי

ציוד

תבנית עגולה 24 ס"מ

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 כוס חמאה (בטמפרטורת החדר (200 גרם))
  • 1 כוס חלב (240 מ"ל)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות קמח (375 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפייה (10 גרם)
  • ¼ כפית מלח

להכנת בלילת השוקולד

  • 3 כפות אבקת קקאו (25 גרם)
  • ¼ כוס חלב (50 מ"ל)
  • 1 כף סוכר (15 גרם)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש ל 180 מעלות.
  • משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
  • לערבב בקערה גדולה את כל החומרים היבשים, מלח, קמח ואבקת אפייה. מניחים בצד.
  • בקערה נוספת, מערבבים את אבקת הקקאו עם 1/4 כוס חלב ויחד עם 1 כף סוכר.
  • מערבבים חמאה עם סוכר עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  • מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • לאחר מכן, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים שוב.
  • מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, ומוסיפים את החלב בהדרגה יחד עם תערובת הקמח עד שהכל משולב היטב.
  • מוסיפים שתי כוסות מתערובת החמאה לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  • משתמשים בכף אחד לכל בלילה כדי ליצור את שכבות העוגה על התבנית. מתחילים ממרכז התבנית.
  • מוסיפים כף אחת של תערובת הבלילה הלבנה ומעל זה מוסיפים כף של בלילת שוקולד וחוזרים על הצעדים האלה עד שכל הבלילה נגמרת.
  • אופים במשך 50-60 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  • מוציאים מהתנור ומצננים בתוך התבנית במשך 15 דקות.
  • מגישים כפי שהיא או עם זיגוג שוקולד.

הערות וטיפים

אם אין לכם סבלנות לעשות שכבות, הוסיפו את שתי הבלילות ביחד ובעזרת סכין או מזלג לערבל את התערובת כדי ליצור את אפקט המשויש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.