Go Back
פרגיות בתנור

פרגיות בתנור (אין מושלם מהן לשבת)

קבלו מתכון לפרגיות בתנור ברוטב עגבניות מנצח ומהביל. הכנה קלה, נתחי עוף עסיסיים, רוטב סמיך ועשיר ויש לכם מנה מושלמת לשבת, ליום קר, ותמיד כשרוצים משהו מנחם בפה
ציון 3 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: אבי שריד

המצרכים

  • בצל פרוס לרצועות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית שטוחה צי׳לי חריף
  • כף שטוחה תבלין פרגיות
  • 8 שיני שום
  • 6 יחידות פרגיות
  • פלפל שחור
  • מלח
  • תבלין פרגיות
  • 6 עגבניות מקולפות וחתוכות
  • כף סוכר
  • מלח לפי הצורך
  • ½1 כוסות מים חמים

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מתבלים בכף פפריקה מתוקה, כפית צ׳ילי חריף וכף שטוחה תבלין פרגיות, מבשלים על אש קטנה 20 דקות ומוסיפים 8 שיני שום.
  • חותכים 6 יחידות של פרגיות - כל יחידה ל-3 חלקים, מתבלים עם פלפל שחור, מלח ותבלין פרגיות, ומכניסים לסיר אחרי 20 דקות.
  • מטגנים את הפרגיות 5 דקות מכל צד, מוסיפים את העגבניות, כף סוכר ומלח לפי הצורך, מוסיפים כוס וחצי מים חמים, מרתיחים ומכניסים לתנור ל-120 מעלות לשעתיים, בודקים מדי פעם אם חסרים נוזלים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.