Go Back
בורקס בשר ברוטב פטריות

בורקס בשר ברוטב פטריות משגע

בורקס בשר עם רוטב פטריות כמו של אמא. מתכון קל למנה טעימה וחגיגית לשבת!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מחבת בינונית
תבנית לתנור

המצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים (1 קילו)
  • ½ קילו בשר טחון
  • 2 בצלים
  • 1 סלסלת פטריות (250 גרם)
  • 1 שקית רוטב פטריות (28 גרם)

לציפוי:

  • ביצה
  • סומסום

אופן ההכנה

  • נתחיל בהפשרת בצק עלים לילה במקרר.
  • במחבת מטגנים 2 בצלים, ופטריות חתוכות. נוסיף להן את הבשר הטחון ומערבבים עד שמשתנה הצבע שלו.
  • נתבל בכפית מלח, כפית פלפל שחור, קצת כמון, ופפריקה. טועמים ומתקנים תיבול ואז מניחים בצד.
  • פותחים את בצק העלים על נייר אפיה, מניחים לאורכו ושמים הבשר בכל האמצע של הבצק.
  • אפשר להוסיף עם הבשר פרוסות עגבנייה, או ביצה קשה.
  • משני הצדדים חותכים רצועות וסוגרים פעם מימין ופעם משמאל על הבשר.
  • נעגל את הבורקס משני הקצוות לצורת עיגול.
  • נמרח ביצה וסומסום ונאפה על 200 מעלות עד שמזהיב.
  • ניקח את רוטב הפטריות המוכן ונכין לפי הוראות יצרן, מוסיפים באמצע.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.