Go Back
אסאדו בתנור משגע

אסאדו בתנור בתיבול משגע

מתכון לארוחה בשרית שתעשה לכם את השבת!
ציון 4.45 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

תבנית פיירקס

המצרכים

  • 4-5 נתחי אסאדו נקיים (תבקשו מהקצב לנקות טוב, כמה שפחות שומנים)
  • 2 שיני שום
  • 1 בצל (גדול חתוך לרצועות)
  • 5-6 תפוחי אדמה קטנים (או גדולים חוציים)
  • ½1 כפות שמן זית

תיבול:

  • 3 כפות שמן זית (או שמן קנולה)
  • 1 כף רוזמרין יבש
  • ½ כף כורכום
  • ½ כף פלפל שחור
  • 1 כפית גריל עוף
  • 1 כף מרק עוף

אופן ההכנה

  • שוטפים את האסאדו ומייבשים.
  • בסיר רחב/מחבת מחממים את הכף וחצי שמן ומניחים את האסאדו.
  • צורבים משני הצדדים ומוציאים לקערה.
  • עם התבלינים מעסים ומערבבים טוב טוב (לשמור את הקערה עם התיבול).
  • בתבנית פיירקס מסדרים את רצועות הבצל ומניחים מעל את האסאדו ומפזרים את השיני שום.
  • את התפוחי אדמה שמים בקערה עם התיבול, מעסים ומערבבים טוב, ומניחים בין האסאדו.
  • את התיבול שנשאר – מוסיפים כוס מים ושופכים לתבנית מעל הכל.
  • מכסים בנייר כסף או מכסה (אפשר להכין בסיר עמיד חום).
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך חצי שעה – 40 דקות.
  • לאחר מכן מורידים ל- 200 מעלות למשך שעה וקצת.
  • לפתוח, לבדוק שהבשר רך כחמאה, לכבות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.