Go Back
צלי בשר ופטריות כמו באירועים

צלי בשר ופטריות חגיגי ומרשים

איכות האירוח נמדדת באוכל שמגישים. המתכון הזה בהחלט יהיה נקודת פתיחה טובה!
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

סיר בינוני
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • נתח טרי בשר מספר 5 כתף מורתח ! (אפשר גם קפוא)

להרתחת הבשר:

  • פלפל אנגלי (לפי הטעם)
  • עלי דפנה (לפי הטעם)
  • כורכום (מעט )
  • פלפל שחור גרוס (מעט )

לרוטב:

  • 1 סלסלה פטריות (שטופות - 250 גרם)
  • 2 בצלים (לפרוס)
  • ¼ כוס שמן
  • 2 כוסות מציר הבשר/מים רגילים
  • 1 חופן כוסברה (קצוצה)
  • 2 כפות רוטב ברביקיו
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • 1 כפית כורכום
  • 1 שקית אבקת רוטב לצלי (22 גרם - השתמשתי בשל אסם)
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית דבש
  • 1 כוס מים רותחים ( לפתיחת האבקה)

אופן ההכנה

  • נסגור בטיגון קל קל את גוש הצלי כתף מס 5 שלנו, עם מעט שמן מכל הצדדים ואז נניח בצד.
  • את הבשר עכשיו נכניס ל 2 ליטר מים, עם בצל שלם וגזר מקולף ונרתיח.
  • מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה מעט כורכום ומעט פלפל שחור גרוס, ולהרתיח שעתיים.
  • נסנן אחרי הרתיחה את המים במסננת צפופה ונשמור בצד בקירור 2 כוסות מציר הבשר דהיינו מהמים שהרתחנו את הבשר.
  • נצנן גם את הבשר עצמו לכמה שעות או לילה שלם ונפרוס לפריסות כמו בתמונות.

להכנת הרוטב:

  • בשמן חם לטגן את הבצלים עד שמזהיבים, לזה מוסיפים את רוטב הברביקיו ומערבבים בקלילות.
  • להניח את הבשר הפרוס ולטגן כל פרוסה בערך דקה אחת בכל צד, ועכשיו נוסיף בחזרה את 2 כוסות הציר בשר.
  • ומיד להוסיף גם את התבלינים: את הכוסברה ,פלפל שחור גרוס ופלפל לבן.
  • נבשל על האש בערך חצי שעה ובשלב הבא נוסיף את הפטריות (ניתן ואפילו מומלץ להוסיף גם ערמונים).
  • מבשלים את הכל לעוד רבע שעה, ואז נתחיל בהכנת בלילת האבקת רוטב לצלי.
  • נמזוג כוס מים רותחים בקערית קטנה ! ולמים נוסיף את האבקת רוטב צלי ,אבקת מרק עוף ואת כפית הדבש.
  • נערבב את הרוטב היטב עד שאין גושים ומוסיפים לסיר - ונבשל לעוד כ 20 דקות.

הערות וטיפים

  • סה"כ שלוש כוסות נוזלים.
  • במידה וחסר מלח תוסיפו אך ורק מעט, אבקת ציר בשר ואבקת מרק עוף מלוחים אז תהיו זהירים עם המלח!
  • את הרוטב ברביקיו ניתן להמיר לרוטב ...סצ'ואן...רוטב טראיקי...רוטב שזיפים .
  • את השקית אבקת צלי ניתן להמיר לשקית אבקת רוטב פטריות ! 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.