Go Back
מתכון לאסאדו בסיר, אסאדו בסיר על הגז, תבשיל אסאדו בסיר

אסאדו בסיר מושלם בסגנון ארגנטינאי

אסאדו בסיר עם בצל ותפוחי אדמה קטנים. ארוחה עשירה ואיכותית לסופי השבוע.
ציון 4.23 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

סיר גדול שמתאים לתנור
תבנית גדולה ועמוקה

המצרכים

  • 2 קילו נתחי אסאדו (לא לחתוך לקוביות)
  • 6 בצלים ( גדולים פרוסים עבה)
  • 15-18 מיני תפוחי אדמה (שטופים היטב)
  • 5 שיני שום טרי (פרוסים)

לתבלינים:

  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
  • כמון (מעט )
  • כוסברה יבשה (טחונה - לפי הטעם)
  • פלפל אנגלי (מעט )
  • 3 עלי דפנה
  • ¾ כוס יין אדום (לא חייב, מוסיף המון)
  • 1 כף רוטב רימונים
  • מים (עד גובה הבשר)
  • מלח (מעט לסוף)

אופן ההכנה

  • ניקח סיר גדול שאפשר גם לשים בתנור ונחממו היטב.
  • את נתחי האסאדו נטגן במעט שמן מכל הצדדים עד לצריבה.
  • אחרי זאת נוציא מהסיר ונוסיף את הבצל ונטגנו לשקיפות. נוסיף גם את השום ונטגן דקה.
  • לאחר מכן נוסיף תבלינים ונטגן מעט, אז נוסיף את היין ונערבב.
  • נוסיף את נתחי האסאדו.
  • נוסיף מים עד גובה הבשר ואז נביא לרתיחה.
  • ננמיך את האש ונכסה במכסה, נבשל כשעתיים ומידי פעם נהפוך אותם.
  • נוסיף מלח וגם תפוחי אדמה ואז נבשל 20 דקות עם מכסה.
  • אחרי זאת נכבה את האש וניקח תבנית גדולה ועמוקה, נרפד אותה עם נייר אפיה.
  • נסדר את נתחי האסאדו בתבנית ומסביבם את תפוחי האדמה.
  • נוסיף את הנוזלים בסיר עד חצי מגובה הבשר.
  • נסנן את הנוזלים שנשארו בסיר.
  • נוסיף על הבשר את הבצל המבושל.
  • נניח גם נייר אפיה מעל התבנית ומעל נייר כסף ונסגור היטב.
  • נאפה בתנור על 220 מעלות למשך כחצי שעה, ואז ננמיך את חום התנור ל-200.
  • נוריד את נייר הכסף ונייר האפייה ולהשחים מעט מלמעלה.

הערות וטיפים

אפשרי גם לעשות יום לפני את כל התהליך עד האפיה בתנור. זה אפילו יותר טעים!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.