Go Back
רוטב לדג סלמון בתנור, מתכון לדג סלומון ברוטב

מתכון לדג סלמון בטעם שלמות

מתכון לדג סלמון במרינדה. מנה חגיגית ועשירה לדג עסיסי במיוחד!
ציון 4.28 על ידי 36 דירוגים
באדיבות: אילנה אברהם

ציוד

תבנית בינונית לתנור

המצרכים

  • נתחי סלמון טריים (כמה שאוהבים - אפשר גם חתיכה שלמה)
  • 1 לימון
  • 1 כף שום כתוש
  • 2 כפות סילן
  • 1 כף שמן זית/רגיל
  • ג׳ינג׳ר טרי (מעט )
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • צ׳ילי גרוס (מעט )
  • ענפי טימין (מעט )

אופן ההכנה

  • לרפד תבנית בנייר אפייה, ולהניח אל נתחי הסלמון בה.

שלב ראשון מפזרים:

  • מלח, פלפל שחור, שום גבישי, צ'ילי גרוס.
  • מכניסים לגריל או תנור מחומם על 200 מעלות ואופים במשך 7-8 דקות בערך.

שלב שני נכין מרינדה:

  • מיץ מלימון שלם כף שום כתוש 2 כפות סילן כף עם מעט שמן זית או רגיל ג׳ינג׳ר טרי, פלפל שחור, ומעט צ׳ילי גרוס, לערבב הכל טוב טוב.
  • מוציאים את הסלמון ומזלפים מעל את המרינדה, להניח פלחי לימון וכמה ענפי טימין (נותן עוד יותר טעם).
  • ומכניסים לגריל או לתנור מחומם ל-200 מעלות לעוד כ-5 דקות וזהו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.