Go Back
עוגת תפוחים

עוגת תפוחים קינמון וכוסמין מלא

עוגת תפוחים בריאה בניחוח קינמון מעלף וקמח כוסמין מלא ועשיר תפנק אתכם במרקם רך מלא מתיקות פירותית וקראנצ'יות מבורכת של אגוזים או שוקולד מעל. הכנה קלה. גם ילדים יטרפו
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

ציוד

תבנית עגולה 26 או מלבנית בינונית או מאפינס

המצרכים

  • 3 תפוחים רצוי מזן פינק ליידי מגוררים גס בפומפייה
  • 1 כפית סוכר קנים חום
  • 1 כפית קינמון
  • 4 ביצים שלמות
  • ½ כוס סוכר קוקוס
  • ½ כוס חצי כוס שמן קוקוס
  • ½ כוס חלב צמחי (כאן השתמשנו בחלב שקדים)
  • ½1 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת סודה לאפייה
  • לזרות מעל העוגה: אגוזי מלך / פקאנים / שוקולד מריר קצוץ.

אופן ההכנה

  • לזרות מעל גרד התפוחים סוכר קנים חום וקינמון ולהניח בצד.
  • בקערה לטרוף יחד בסדר הבא: ביצים, חצי כוס סוכר קוקוס, חצי כוס שמן קוקוס, כוס חלב. להוסיף את התפוחים ולערבב, להוסיף קמח כוסמין ואבקת סודה, לערבב היטב ולהעביר לתבנית עגולה/מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מעל העוגה אפשר לזרות אגוזי מלך / פקאנים/ שוקולד מריר קצוץ.
  • להעביר לתנור שחומם על 170 לאפייה של כחצי שעה.
  • להמתין לקירור מלא ולפרוס

הערות וטיפים

  • במה ניתן להמיר את הביצים?
    יש כאן 4 ביצים, זה די הרבה ואין לי תחליף הולם, אולי כדאי לחפש מתכון אחר שמראש לא יכיל ביצים, או להחליף רק ביצה אחת ברסק תפוחים קטן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.