Go Back
מוקפץ ירקות

מוקפץ ירקות עם נודלס ברוטב

מתכון מנצח של מוקפץ ירקות עם נודלס, עשיר בירקות עסיסיים וצבעוניות משגעת. והכי חשוב - רוטב מהמם המשלב בשלמות צ'ילי, סילאן וסויה, שיעשו לכם תאילנד בפה ושמח בלב
ציון 4.50 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

המצרכים

  • 4 גזרים חתוכים למקלות
  • גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • 1 קישוא חתוך לרצועות
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • ¼ גדול של כרוב חתוך לרצועות
  • קופסת פטריות חתוכות
  • תירס מקופסא
  • חבילת נודלס מבושלת לפי ההוראות 200 גרם

תבלינים:

  • ½ כפית כורכום
  • פלפל שחור
  • ¼ כפית זנגביל טחון
  • ½ כוס רוטב סויה
  • ¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 3 כפות כפות סילאן
  • 1 כוס מים מעורבבים עם כף קורנפלור וכף מרק עוף

אופן ההכנה

  • בסיר גדול ורחב מקפיצים בשמן קנולה את הירקות בסדר הבא: גזר ופלפל אדום, שום קצוץ מאודה דקה, ואח"כ כרוב, קישוא, פטריות, תירס. מאדים עוד קצת עד ריכוך הירקות.
  • מוסיפים כורכום, פלפל, זנגביל, סויה, רוטב צ'ילי מתוק וסילאן ומערבבים היטב.
  • מוסיפים כוס מים קרים עם הקורנפלור והמרק עוף, מערבבים עד שהכל מסמיך, ומוסיפים את הנודלס פנימה. מערבבים קלות ומגישים
  • ניתן לעשות עם רצועות חזה עוף, מוקפצות בנפרד, עד שצבען נהיה לבן, אותן מוסיפים לסיר אחרי ריכוך הירקות.
  • איזה טעם נותן הקונפלור עם המים טעם מעולה, הוא מסמיך בעדינות את הרוטב,וקושר את המרכיבים

הערות וטיפים

  • הקורנפלור עם המים מסמיך בעדינות את הרוטב, וקושר את המרכיבים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.