Go Back
קציצות דגים חריפות

קציצות דגים חריפות וטעימות אש

אין יום שישי מאושר יותר מאשר סיר קציצות דגים חריפות וטעימות אש, עסיסיות בטירוף, עשירות בתיבול מהמם ושוחות ברוטב פלפלים אדום מרהיב שיעשו לכם שמחה גדולה בפה ובלב...
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: טל דובנבוים

המצרכים

לתערובת הדגים:

  • ½ קילו דג נסיכה
  • ½ קילו מרלוזה
  • בצל מטוגן
  • 1 כוס מי סודה ((אולי קצת יותר))
  • פטרוזיליה קצוצה
  • קצת כמון
  • מלח
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • קצת כורכום
  • ¼ כוס שמן
  • 4 שיני שום כתוש
  • 2 ביצים
  • ¼ כוס פירורי לחם (אם זה רך מאוד להוסיף עוד עד שנהיית עיסה שאפשר לעבוד איתה)

לרוטב:

  • 4 פלפלים מתוקים חתוכים לרצועות
  • פלפל חריף כמה שאוהבים חתוך לחצי
  • פלפלים יבשים מתוקים
  • פלפלונים מתוקים קטנים
  • ראש שום שלם
  • 4 עגבניות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • ½1 כפיות סוכר
  • 2 כפות גדושות מאוד מאוד של פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה בשמן
  • מלח
  • 1 כפית גדושה של אריסה מתוקה
  • 2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל חומרי הדג עם התבלינים ופירורי הלחם ושמים בצד כ-20 דקות לקבלת טעמים
  • מטגנים את הפלפלים עם השום, מוסיפים עגבניות מרוסקות ומערבבים . מוסיפים רסק עגבניות וסוכר. בכוס פלסטיק שמים 2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה, כפית פפריקה חריפה בשמן, מלח ואריסה מתוקה וממלאים עד הסוף בשמן. מערבבים את הכוס ושופכים לסיר.
  • מבשלים כמה דקות ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מחכים לרתיחה ואם צריך לתקן טעמים מוסיפים עוד מלח ופפריקה.
  • מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה עם חצי מכסה פתוח ואז עוד 5 דקות בישול בלי מכסה בכלל .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.