Go Back
קציצות בשר עסיסיות ברוטב צהוב

קציצות בשר עסיסיות ברוטב משגע

מתכון מעולה לקציצות קלות להכנה עם תפוחי אדמה ברוטב נהדר וטעים ביותר.
ציון 4.62 על ידי 21 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מחבת רחבה

המצרכים

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 צרור פטרוזיליה/כוסברה (קצוצה )
  • 1 תפוח אדמה (מגורד)
  • 2 כפות פרורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • ½ כוס שמן
  • 4 תפוחי אדמה
  • מלח (קורט)
  • 2 בצלים (קצוצים)
  • 2 שיני שום (פרוס)
  • ½1 כפיות כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית חצי כפית מלח
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כמון

אופן ההכנה

  • נכניס לתוך קערה גדולה את כל החומרים לתערובת הבשר לפי הסדר הרשום למעלה.
  • ללוש במשך 3 דקות, לאחר מכן מכניסים למקרר.
  • בסיר רחב, להוסיף חצי כוס שמן עם 4 תפוחי אדמה שחתוכים למרובעים.
  • לטגן משני הצדדים רק עד שיזהיבו. לפזר עליהם מלח ולהניח על נייר סופג.
  • להוציא מהמקרר את תערובת הבשר, להכין כדורי קציצות.
  • לשטח ולטגן באותו סיר דקה מכל אחד מהצדדים עד קבלת צבע ונניח בצד.
  • באותו הסיר, לטגן שני בצלים קצוצים, להוסיף 2 שיני שום פרוס לטגן רק דקה שלא יישרף.
  • לאחר מכן להוסיף פפריקה כורכום, פפריקה מתוקה, מלח, פפריקה חריפה, פלפל שחור, וכמון. מערבבים לפתיחת טעמים.
  • מניחים את הקציצות ומעל את תפוחי האדמה בצורה יפה ומסודרת.
  • להוסיף מים רותחים עד לגובה הקציצות. לבשל על אש נמוכה במשך כחצי שעה.
  • לפזר פטרוזיליה קצוצה או כוסברה או סלרי.
  • לבשל במשך עוד 10 דקות, לבדוק שתפוחי האדמה התרככו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.