Go Back
מתכון עוגת שיש משגעת

 מתכון עוגת שיש בחושה ומשגעת

עוגת שיש פרווה עוגה שיש בחושה וטעימה שמכינים בשיא הקלות ולכל מועד!
ציון 4.30 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מידה: כוס חד פעמי לשתיייה חמה
תבנית חד פעמית בינונית/עגולה 28 ס״מ

המצרכים

לקצף הביצים:

  • 4 חלבונים
  • ¼ כפית מלח
  • ¾ כוס סוכר

לתערובת החלמונים:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס קוקוס
  • גרידת תפוז (מתפוז אחד)
  • 1 כוס מיץ תפוזים (ניתן להחליף בכוס חלב)
  • 1 כוס שמן
  • 4 חלמונים

לרבע מהתערובת:

  • 1 כף קקאו
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות מיץ תפוזים

לקישוט:

  • אבקת סוכר (לפיזור)

אופן ההכנה

להכנת קצף הביצים:

  • בקערת המיקסר, מוסיפים את החלבונים, יחד עם רבע כפית מלח.
  • מקציפים עד שנוצר קצת קצף לבן ומוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר.
  • ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב (בערך 7 דקות הקצפה).

להכנת תערובת החלמונים:

  • בקערה אחרת, מוסיפים את הקמח לבן, אבקת אפיה, סוכר וניל, סוכר, קוקוס, גרידת תפוז מתפוז אחד.
  • עושים גומה ולאחר מכן, מוסיפים כוס מיץ תפוזים או כוס חלב, כוס שמן, ואת 4 החלמונים.
  • מערבבים עם מטרפה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • לוקחים את קצף הביצים, ומקפלים לתוך תערובת החלמונים בצורה עטיפה עד שמתקבלת תערובת אחידה שוב.
  • מעבירים 3/4 מכמות הבלילה לתבנית חד פעמית בינונית משומנת או לתבנית עגולה 28 ס״מ.

להכנת רבע התערובת:

  • ברבע הבלילה שנשארה, מוסיפים כף קקאו, 2 כפות סוכר, רבע כפית אבקת אפיה, ו- 2 כפות מיץ תפוזים.
  • מערבבים היטב עד שהתערובת נצבעת בחום.
  • שופכים מעל התערובת שיש בתבנית מבלי לערבב.
  • מכניסים לתנור מדף שני מלמטה, אופים רגיל על 175 מעלות (ללא טורבו) במשך 40 דקות בערך.

כשהעוגה מתקררת, מפזרים אבקת סוכר.

    הערות וטיפים

    העוגה עולה ויורדת לגובה המקורי.
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.