Go Back
רוזלך של לנדוור - ללא תוספת סוכר

רוזלך אמיתי ומשגע ללא תוספת סוכר

בדיוק כמו של לנדוור, מעדן אמיתי ומענג עם בונוס ענק – הבצק עם שמן זית ובלי תוספת סוכר וביצים! מומלץ בחום!
ציון 4.45 על ידי 38 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפיה

המצרכים

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כפית מלח
  • 1 חבילה נוטלה (350 גרם)
  • 1 שקית אבקת סוכר (לפיזור - לא חובה)

אופן ההכנה

  • נערבל את הרכיבים לבצק ביד או במקיסר בערך לכעשר דקות.
  • את המלח נשים רק חמש דקות לאחר מכן.
  • נכסה קערה במגבת ונניח את זה שם עד להכפלת הנפח.
  • נדאג לכך שהאוויר של הבצק ירד ורק אז נחלק את הבצק לארבעה כדורים.
  • נקמח משטח כל שהוא ונניח את הכדורים שם ונתן לכדורים לתפוח כ-30 דקות נוספות.
  • בינתיים בזמן הזה לחמם תנור ל 230 מעלות.
  • ניקח כדור כדור ונרדד אותו שיהיו ממש ממש ממש דקיקים (על המשטח המקומח שלנו).
  • נוודא שהבצק שלנו מנותק מהשיש ( אסור שיידבק).
  • נמרח נוטלה ונעשה רולדה. נחתוך לחתיכות של 2 סנטים כל חתיכה.
  • נניח בתבנית ונכניס לתנור לכ-10 דקות.
  • אחרי שהוצאנו את הרולדה מהתנור נפזר מעל זה אבקת סוכר.

הערות וטיפים

  • לעשות הכי דק שאפשר.
  • אסור שיהיה בתנור ליותר מעשר דקות.
  • אסור לתת לרולדה להשחים יותר מידי, יש להוציא מן התנור כשהיא עוד לבנה.
  • לשים במדף אמצעי בתנור.
  • לכל מי שמשתמש בכוס חד פעמית, לעשות 4 כוסות קמח.
  • לשפוך מים בהדרגתיות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.