Go Back
פרגיות בצלצלי שאלוט ופטריות בתנור

פרגיות בצלצלי שאלוט ופטריות בתנור

פרגיות עם בצלצלי שאלוט ופטריות בתנור, ארוחה לכל המשפחה שמכינים ברגע ומקבלים טעם בלתי מתפשר!
ציון 4.41 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

תבנית תנור בינונית

המצרכים

  • 6 פרגיות (חצויות)
  • 1 סלסלת פטריות טריות (קטנות עדיף שיהיו שלמות - גדולות חותכים)
  • 7 בצלצלי שאלוט (חצויים - אפשר להחליף בבצל סגול או בצל רגיל פרוס גס)
  • 1 כף תבלין פלדלפיה (או תבלין גריל עוף)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)
  • 2 כפות רוטב טראיקי
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות שמן זית

לקישוט:

  • שומשום

אופן ההכנה

  • לקערה, מכניסים את כל החומרים ומערבבים היטב.
  • מעבירים לתבנית שמתאימה לתנור.
  • מפזרים מעל שומשום לקישוט.
  • מכסים בנייר כסף ומחוררים מספר של חורים ליציאת האדים.
  • מכניסים לתוך תנור על חום 200 מעלות עם קו תחתון וקו עליון דלוקים.
  • אחרי 30 דקות בתנור, מסירים את הנייר כסף ומנמיכים את התנור ל- 170 מעלות וממשיכים לאפות במשך 30 דקות נוספות בערך.
  • מדי פעם נשקה עם הרוטב שנוצר. (לשים לב שאין שום צורך להוסיף מים כי הפרגיות והפטריות מגירות נוזלים).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.