בתבנית נניח קוביות קטנות - לחם או חלה, ונזרה מעל מלח ופלפל שחור עם מעט שמן.
נשים על חום בינוני של 180 מעלות למשך 15-20 דקות, נכניס לתנור ונצנים (צנימים) לא לשרוף את הלחם.
לאחר מכן נקרר ובצד נוסיף לצנימים כף כוסברה קצוצה, אגוז מוסקט, כורכום, אבקת מרק עוף וכפית מלח.
ניקח סיר בינוני ונוסיף לו כוס וחצי מים רותחים או ציר עוף עם 2 כפות שמן.
נביא לרתיחה, לאחר מכן נוסיף את הצנימים בפנוכו, נערבב ונניח בקערה להתקרר לגמרי שהנוזלים ייספגו בתוך הצנימים.
בינתיים ניק מחבת ונוסיף בצל קצוץ עם כף שמן, נבשל על להבה בינונית ל-4 דקות עד שהבצל נהיה שקוף.
נוסיף פטריות קצוצות ונבשל עוד 5 דקות. אחרי זאת נתבל עם מלח ופלפל שחור ונוסיף גזר קצוץ ואז נבשל עוד 4 דקות.
נוסיף למחבת את הצנימים המתובלים ונניח להתקרר לגמרי. אפשר להכניס למקרר כשהוא עטוף בניילון נצמד עד למילוי.
נוציא את העצמות מהעוף ונמלא ואז נקשור קשירת פרח. אפשר לצפות בסרטון המצורף לגבי איך להוציא עצמות מהעוף.
אחרי שמסיימים למלא ולקשור, נעטוף בניילון נצמד ונשים למקרר לפחות לשעה.
כעת נוסיף בסיר רחב שמן על להבה בינונית. נוסיף גם בצלים ונבשל 10 דקות עד להשחמה זהובה.
אחרי זאת נוסיף את כל המצרכים ונביא לרתיחה עדינה או עד שמסמיך מעט. ואז נניח בצד.
נחמם תנור ל-200 מעלות.
בקערית קטינה מוסיפים 2 כפות שמן, מלח, פלפל שחור, סוכר חום ו-2 כפות קולה (אופציה).
נערבב היטב ונמרח היטב את העופות. נכניס לתנור ונצלה למשך 30-45 דקות עד שמקבלים צבע יפה.
מדי פעם נבריש את העוף עם הנוזלים.
נוציא מהתנור ונכניס לתוך הסיר של הבצל ואז נבשל על להבה נמוכה למשך 25 דקות.
לפני ההגשה נכניס לתנור מתחת לגריל רק למספר דקות כדי לתת צריבה מעל.
אחרי שמתקרר קצת נגזור את החוטים מלמטה ונפרוס.