Go Back
עוגיות תמרים מבצק פריך נימוחות וטעימות

עוגיות תמרים נימוחות מבצק פריך

עוגיות תמרים נימוחות ומפנקות. קלות להכנה וטעימות שאי אפשר להפסיק לאכול.
ציון 4.38 על ידי 32 דירוגים
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

המצרכים

  • ½1 חבילות מחמאה (300 גרם )
  • 1 כוס מיץ תפוזים (תפוזינה)
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
  • 1 כוס שמן
  • 2 חלמונים
  • ¾ כוס סוכר
  • מלח (קורט )
  • 1 קילו קמח
  • 1 חבילה ממרח תמרים (400 גרם)

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל 180 מעלות.
  • כל הסוד של הבצק המחמאה חייבת להיות בטמפרטורת חדר כדי לא ללוש הרבה את הבצק.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה ללוש ולערבב ממש מעט.
  • מתקבל בצק נעים מאוד איך שהחומרים מתאחדים מיד לעצור את הלישה.
  • לחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים כל חתיכת בצק לפתוח על נייר אפייה מקומח למלבן.
  • למרוח ממרח תמרים איכותי (רצוי נהר הירדן) ולפזר קינמון מעל.
  • לגלגל למעוך מעט את הרולדה , לסמן את העוגיות , לאפות עד להזהבה.
  • לפזר אבקת סוכר ולאכסן, ניתן להקפיא עד חודש בכלי אטום שעטוף בשקית.

הערות וטיפים

ניתן להעשיר - לקצוץ אגוזים ולהוסיף.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.