Go Back
פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים

פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים

פסטייה במילוי פרגיות, פיצוחים ופירות יבשים. מנת פתיחה חגיגית במיוחד לחג.
ציון 4.50 על ידי 34 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 1 חבילה דפי פילו או עלי סיגר (500 גרם - להפשיר במקרר לילה קודם)
  • פרגיות קצוצות דק (400 גרם, קצוצות דק/פילטים עוף)
  • ספריי שמן
  • 2 בצלים (קצוצים קטן)
  • 2 כפות סילאן
  • ½ כפית כורכום
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • ½ כפית קינמון
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • כוסברה/פטרוזליה (קצוצה לפי הטעם)
  • ½ כוס צימוקים
  • ½ כוס שזיפים ( קצוצים)
  • ½ כוס משמש ( קצוץ)
  • ½ כוס שקדים מולבנים (חצויים קלויים)
  • ½ כוס אגוזי מלך (קצוצים)
  • ¼ כוס פקאן מסוכר (או פיסטוק קלוי קצוץ)

אופן ההכנה

  • מטגנים במחבת עם שתי כפות שמן בצל עד שמזהיב.
  • מוסיפים את הכורכום והסילאן וממשיכים עד לקרמול.
  • להוסיף את הפרגיות הקצוצות, מלח ופלפל ומטגנים עד שצבע העוף משתנה.
  • בשלב זה מוסיפים את הפיצוחים, פירות היבשים, הכוסברה ושאר התבלינים .
  • מטגנים עד שהנוזלים מתאדים ונצנן את המלית.
  • נכין 2 עלי סיגר או 2 דפי פילו חתוכים לריבועים מרוססים עם ספריי שמן.
  • מניחים עלה סיגר, משמנים אותו בספריי שמן ולהניח מעליו עוד עלה משומן.
  • לשים מהמלית בקצה העלה ומגלגלים לרולדה - סגירת עלה סיגר.
  • נמשיך ככה לעשות עד גמר העלים.
  • 2 עלים מלית סגירה! אין צורך בסגירה בקמח ומים מאחר ואנחנו לא מטגנים אותם אלא אופים!
  • בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את העלים ומברישים ביצה ושומשום.
  • מכניסים לתנור על חום 200 מעלות עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.
  • לחמם סילאן כדקה במיקרוגל, וכשהסיגרים מוכנים, להבריש אותם במעט ממנו.

הערות וטיפים

כמובן שיש אינספור צורות להכנת פסטיה, רוצו עם הדמיון! לא לחשוש לעבוד עם דפי פילו פשוט לעבוד איתם שהם משומנים !! 
פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים
רצוי שתיקנו 2 חבילות. ניתן לחצות את הדפים וליצור פרחים. צילום: אילנית בניזרי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.