Go Back
כרעיים ממולאים בבשר טחון ופירות יבשים

כרעיים ממולאים

כרעיים עוף ממולאים בבשר טחון, ברוטב עשיר ופירות יבשים. מתכון קל למנה חגיגית.
ציון 4.30 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 6 כרעיים (ללא עצמות עם העור לבקש מהקצב שיוציא את כל העצמות ולדפוק מעט כמו שניצל)

למלית:

  • בשר בקר טחון (400 גרם )
  • 1 חופן כוסברה (קצוצה)
  • 1 בצל (קצוץ קטן)
  • מלח (קורט)
  • 1 כפית פפריקה
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית כפית בהרט

רוטב:

  • 1 בצל
  • 2 כפות טריאקי
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה
  • 10 בצלי שאלוט
  • 5 שזיפים (מגולענים)
  • 2 חבילות ערמונים מואקום (100 גרם)
  • 1 כוס מים רותחים (מהול עם כפית אבקת מרק עוף)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • 1 חבילת פטריות טריות (250 גרם)
  • שומשום (לפיזור)

אופן ההכנה

  • לטגן את הבצל במחבת עם 2 כפות שמן עד להזהבה.
  • נוסיף את הפפריקה והכורכום ונערבב.
  • כעת נוסיף את הבשר ושאר המרכיבים נערבב עם מזלג עד שהבשר משנה את צבעו בערך 15 דקות.
  • נצנן את המלית עד לשימוש.

להרכבת המנה:

  • נשטח את הכרעיים על משטח עבודה כאשר צד העור הוא כלפי מטה (ניתן להכין גם מפרגיות או חזה עוף פרוס).
  • נניח מהמלית במרכז נביא את כל הצדדים למרכז ייווצר לנו צורת משולש.
  • נניח בינתיים על תבנית עד להכנת הרוטב.

להכנת הרוטב:

  • ברבע כוס שמן נטגן בצל גדול עד להזהבה נוסיף טריאקי כורכום כפית פפריקה ונערבב.
  • כעת נניח את הכרעיים על התבלינים לא להוסיף מים בשלב הזה זהו השלב של סגירת הכרעיים.
  • נכסה עם מכסה ונבשל ל 10 דקות כך הכרעיים נסגרים ולא נפתחים בבישול.
  • כעת נוסיף את הבצלי שאלוט, שזיפים מגולענים, 2 חבילות ערמונים מואקום, כוס מים רותחים מהול עם כפית אבקת מרק עוף, נפזר מלמעלה פלפל שחור גרוס.
  • נבשל להבה נמוכה כשעה אם חסר מלח נוסיף מעט.
  • נכניס חבילת פטריות טריות נטמיע אותם ברוטב נבשל עם מכסה סגור לעוד 15 דקות.
  • נסיר מכסה נפזר שומשום נמשיך בישול לעוד רבע שעה ללא מכסה.
  • אם חסר מים להוסיף חצי כוס - העוף מגיר נוזלים לכן כוס מים הספיקה לי.

הערות וטיפים

ניתן להמיר את הכרעיים לסטיק פרגית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.