Go Back
עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק

עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק! קל להכנה וטעים יותר מהעוף בטמפורה במסעדות!
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: דניאלה קבודי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל
Advertisements

המצרכים

  • ½ קילו חזה עוף

להכנת הבלילה:

  • ¾ כוס קמח תופח
  • ½ כוס קורנפלור
  • ½ כוס מים קרים
  • 1 כפית מלח

להכנת הרוטב:

  • 2 גמבות אדומות
  • 2 בצל סגול
  • ½ כוס צילי מתוק
  • 4 כפות דבש
  • 1 לימון
  • שמן שומשום (לא חובה, אבל זה כן מוסיף המון)
Advertisements

אופן ההכנה

  • נחתוך לקוביות חזה עוף

להכנת הבלילה:

  • נערבב את חומרי הבלילה עד שנגיע למרקם כמו זה של טחינה.
  • נכניס את כל החזה עוף שחתכתם לבלילה ולערבב.
  • נחמם שמן בסיר עמוק, וכשהוא מתחיל לרתוח נזרוק את חתיכות חזה העוף לתוכו.
  • לשים עין וכשחתיכה מזהיבה נעביר לצלחת גדולה.

להכנת הרוטב:

  • נחתוך לקוביות את הגמבות והבצל ונקפיץ עם מעט שמן.
  • נוסיף חצי כוס צילי מתוק, דבש ונסחוט לימון לרוטב.
  • לקראת הסוף נוסיף שמן שומשום (לא חובה, אבל זה כן מוסיף המון).
  • ניתן עוד 20 דקות בישול על אש בינונית לרוטב שלנו - נתקן במידת הצורך לפי הטעם.
  • כשהרוטב מוכן, נוסיף את העוף בטמפורה לרוטב ונערבב היטב.
  • אפשר להוסיף בצל ירוק ושומשום לקישוט.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.