Go Back
+ servings
בצק פילו ממולא חזה עוף

בצק פילו ממולא חזה עוף

בצק פילו ממולא בחזה עוף, במילוי בשר או בתפוחי אדמה. מתכון קל למנה חגיגית במיוחד.
ציון 4.31 על ידי 23 דירוגים
כמות 13 יחידות
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

תרסיס שמן

המצרכים

  • 1 חבילה של דפי פילו (500 גרם)

מילוי עוף:

  • חזה עוף טחון (500 גרם )
  • 1 בצל (חתוך לרצועות)
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית בהארט
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף טריאקי
  • 1 חופן צנוברים (קלויים)
  • 1 חופן פטרוזיליה (קצוצה)

מילוי פירה:

  • 5 תפו"א (מבושלים ומעוכים לפירה)
  • 1 בצל (קצוץ ומטוגן מלח)
  • פלפל שחור גרוס (קורט)
  • כורכום (מעט )

למילוי בשר טחון:

  • בשר טחון (250 גרם)
  • 1 בצל (קצוץ)
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית בהרט
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף סילאן
  • 1 חופן צנוברים קלויים

אופן ההכנה

מילוי עוף:

  • לטגן את הבצל את להזהבה.
  • להוסיף את חזה העוף ולטגן יחדיו עד אשר משנה את צבעו.
  • היעזרו במזלג על מנת לפתוח ולהפריד את העוף.
  • הוסיפו תבלינים וטגנו 1-2 דקות נוספות.
  • הוסיפו את הסילאן והטריאקי וטגנו כדקה נוספת.
  • הוסיפו את הצנוברים והפטרוזיליה הקצוצה, ערבבו וכבו את האש להניח בצד לצינון.

מילוי פירה:

  • לבשל את התפו"א ולמעוך לפירה, לטגן בצל גדול קצוץ עם מעט שמן עד להזהבה.
  • להוסיף מלח, פלפל שחור גרוס ומעט כורכום. לערבב הכל היטב ולהניח בצד לצינון.

מילוי בשר טחון:

  • לטגן את הבצל עם מעט שמן עד שמזהיב.
  •  להוסיף את הבשר ולטגן עד שהבשר מחליף את צבעו.
  • להוסיף את התבלינים ולטגן 1-2 דקות. 
  • להוסיף את הצנוברים, לערבב ולכבות את האש. להניח בצד לצינון.

איך מקפלים?

  • קחו את עלה הפילו ורססו אותו בשמן.
  • זכרו שדפי הפילו שמחכים בצד צריכים להיות מכוסים במגבת לחה.
  • הניחו את דף הפילו על משטח העבודה.
  • בעזרת האגודל יש לדחוף את הבצק מנקודת האמצע בתחתית כלפי מעלה.
  • יש לדחוף עד שמגיעים למעלה. תנועה זו גורמת לכיווץ בצדדים היוצר את צורת המניפה.
  • בעזרת האצבעות תמשכו כלפי מטה את הצדדים המקופלים ותסדרו את המניפה.
  • יש ליצוק מעט מהמילוי על החלק העליון של המניפה.
  • לסגור את הדפנות כאשר הן מכסות את המילוי ולהתחיל לגלגל.
  • כך תקבלו מניפות בצק פילו ממולא חזה עוף בעלות צורה מהממת.
  • הניחו את מניפות הבצק הממולאות על בתבנית עם נייר אפייה, רססו שמן ופזרו שומשום.
  • יש לאפות בתנור שחומן מראש ל 180 מעלות, עד להזהבה.

הערות וטיפים

  • במידה ורכשתם בצק קפוא יש להפשירו במשך לילה שלם במקרר.
  • המנה פשוטה להכנה אך יתכן כי תצטרכו להתאמן מעט על הקיפול.
  • שימו לב שניתן להכין את המנות מראש ולהקפיא ללא אפייה. כאשר מגיעים האורחים רק לשים בתנור.
  • אפשר למלא גם בירקות מוקפצים או כל מילוי אחר שבא לכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.