Go Back
סיגרים מרוקאים במילוי בשר

סיגרים בשר מרוקאים בטעם משגע

סיגרים במילוי בשר, עשירים בירק ובתיבול. מתכון מרוקאי אסלי הכי טעים שיש.
ציון 4.34 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 1 חבילה עלי סיגר מרוקאים (מופשרים לילה לפני במקרר)
  • 1 קילו בשר מספר 5 כתף או מספר 2 (אני הכנתי עם 5)
  • עלי דפנה (קצת)
  • גרגירי פלפל אנגלי (לפי הטעם)
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 בצל (קלוף)
  • 1 ראש שום (ללא קליפה)
  • 6-7 פלפלים סודנים (יבשים חריפים )
  • 1 חופן כוסברה
  • 1 כף כמון
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מלח (טועמים ומתקנים תיבול)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס ציר ממי הבשר ( או מים פושרים רגילים)

אופן ההכנה

  • מרתיחים את הגוש בשר עם עלי דפנה, גרגירי פלפל אנגלי, כורכום ובצל שלם קלוף.
  • לאחר ריכוך הבשר בערך שעה וחצי תבדקו עם סכין ברגע שהיא ננעצת בבשר ללא התנגדות זה מוכן.
  • לסנן במסננת את מי הציר ולשמור כוס נוזלים.
  • לקרר את הבשר בטמפרטורת החדר.
  • לחתוך לקוביות ,לטחון במעבד מזון לדקה, כעת נוסיף את הפלפלים, השום, כוסברה ונטחן ביחד עם הבשר עד לקבלת תערובת פירורית.
  • נוסיף את התבלינים השמן וכעת לאט לאט נוסיף מציר הבשר (אפשר מים רגילים) עד שמקבלים תערובת יציבה להנחה על עלי הסיגר.
  • ניקח חבילה של בערך 6 עלי סיגר נחתוך לחצי לאורך וחצי לרוחב כך מתקבלים לנו 4 משולשים קטנים מכל עלה.
  • נכין דבק קמח 2 כפות קמח עם מעט מים לערבב עד לקבלת תערובת סמיכה.
  • נניח על כל משולש קטן ממלית הבשר שהצד של השפיץ למעלה והצד הרחב לפנינו נביא את הצדדים למרכז נגלגל וכשנגיע לשפיץ נמרח דבק קמח ונהדק.
  • נטגן בשמן עמוק וחם עד להזהבה.

אופציה קלה יותר:

  • חצי קילו בשר בקר טחון עם שומן כבש !! לחלק את הבשר ל 2 כדורים להרתיח במים עם עלי דפנה, בצל שלם קלוף וגרגירי פלפל אנגלי חצי שעה - לצנן .
  • כעת נעביר את 2 כדורי הבשר למעבד מזון נטחן לדקה ואז נוסיף את התבלינים הכוסברה והשום נטחן הכל ונמלא את עלי הסיגר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.