Go Back
טנזיה פירות יבשים מרוקאי

טנזיה פירות יבשים מרוקאי

תבשיל שחובה להכין בחגים ובראש השנה בפרט כסמל לשנה מתוקה ומבורכת בכל טוב!
ציון 4.33 על ידי 28 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 2 בצלים (חתוכים לרצועות)
  • פירות יבשים (שזיפים, צימוקים, תאנים, חמוציות, משמש, כל מה שבא לכן - חופן מכל פרי)
  • 5 כפות סילאן
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כפית כורכום (או זעפרן)
  • קשיו, אגוזים, בוטנים, שומשום

אופן ההכנה

  • להשרות פירות יבשים במים חמים 10 דקות לריכוך ולסנן
  • מטגנים את הבצלים עם מעט שמן עד שהם מזהיבים, מוסיפים 5 כפות סילאן.
  • 2 כפות סוכר ,חצי כפית קינמון ,חצי כפית כורכום - (אפשר זעפרן במקום) ומערבבים את הכל ביחד.
  • על להבה ואש נמוכה מוסיפים את הפירות היבשים יחד עם כוס מים חמים עד לאידוי כל המים.
  • במחבת נפרדת מטגנים קלות ,קשיו ,בוטנים, אגוזים.
  • אחרי הטיגון מוסיפים את הפיצוחים על הפירות היבשים ומפזרים מעל שומשום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.