Go Back
עוגת תפוחים פירורים של סבתא

עוגת תפוחים פירורים נוסטלגית

עוגת תפוחים פירורים של סבתא, קלה להכנה ומפנקת כמו שרק סבתא פינקה!
ציון 4.40 על ידי 28 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

תבנית עגולה 24 או מלבנית 30 על 30

המצרכים

בצק:

  • 3 1/2 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • מחמאה (50 גרם )
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס סוכר

מילוי:

  • 6 תפוחים
  • ¼ כוס סוכר
  • 3 כפות סילן
  • מיץ לימון (מ ½ לימון)
  • 1 כף קינמון

למריחה:

  • 6 ביסקוויטים (פתיבר)
  • ריבה (למריחה)

פיזור מעל העוגה:

  • 1 כוס אגוזים (קצוצים)
  • 1 חופן צימוקים וחמוציות

אופן ההכנה

בצק:

  • ללוש היטב את המרכיבים לבצק קטיפתי ולשים במקרר ללילה.

מילוי:

  • את התפוחים הקלופים וחתוכים לריבועים להניח בסיר ולבשל עם הסוכר, סילאן, מיץ לימון, קינמון עד גמר הנוזלים ואז לקרר היטב.

אופן הרכבת העוגה:

  • להוציא את הבצק מהמקרר יום אחרי לקחת אגרוף של בצק ולהניח במקפיא את שאר הבצק.
  • לרדד בתבנית למרוח ריבה על גבי הבצק ולפזר כ 6 ביסקוויטים פתיבר גרוסים לשים מעל את מילוי התפוחים.
  • לפזר ככוס אגוזים קצוצים עם חופן צימוקים וחמוציות.
  • להוציא בצק מהמקפיא ולגרד מעל התפוחים בעזרת מגרדת.
  • להכניס לתנור ל-20 דקות בערך ל-180 מעלות לצנן לפדר אבקת סוכר אם רוצים ולהגיש ניתן לשים את העוגה במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.