Go Back
קציצות מטוגנות

מתכון לקציצות מטוגנות מעוף עסיסי

מתכון לקציצות מטוגנות שנראות בול כמו פלאפל, עשויות עוף עסיסי במרקם רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ. נהדרות קרות, מעולות חמות, מושלמות להקפאה ולחימום, ונהדרות כמנה עיקרית לילדים!
ציון 4.32 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • קילו וחצי בשר עוף טחון (חצי עוף וחצי הודו)
  • 1 בצל מקולף
  • 2 שיני שום מקולפים
  • 1 תפוח אדמה מקולף
  • 1 ביצה
  • 1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 קישוא מגורד על פומפייה גסה
  • 1 גזר מקולף מגורד על פומפייה גסה
  • 1/3 כוס פירורי לחם כוסמין
  • כף שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • כפית אבקת מרק איכותית
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • טוחנים במטחנת בשר את העוף, הבצל, השום ותפוחי האדמה ומניחים בקערה.
  • מוסיפים את הביצה, פטרוזיליה, קישוא, גזר, פירורי לחם, פפריקה, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים עם הידיים עד לבלילה יציבה וכדי שהקציצות לא תהיינה רטובות. אם הן קצת רטובות ולחות להוסיף 2-3 כפות פירורי לחם,
  • יוצרים קציצות עגולות כמו כדורי פלאפל, מכינים סיר קטן עם רשת ושמן עמוק.
  • ומטגנים מכל הצדדים כמה דקות. מניחים על נייר סופג ומעבירים לקופסא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.