Go Back
עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה סופר קלה

לאוהבי התפוחים אחת העוגיות הכי טעימות, עוגת תפוחים וקינמון עם קראמבל פשוט משגעת!
ציון 4.44 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

כוס חד פעמית קרה 200 מ"ל
2 תבניות אינגלישקייק או אחת גדולה

המצרכים

  • ½1 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ½ כוס סוכר דמררה
  • ½ כוס סוכר רגיל
  • 1 כוס שמן
  • 3 תפוחי עץ גרנד סמית' (הירוק או אדום (לחתוך לקוביות קטנות))
  • 3 ביצים
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כוס אגוזים (טחונים גס)
  • ½ כוס צימוקים
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז
  • אפשרי מעל העוגה לשים:
  • ½ כוס אגוזים (טחונים גס)
  • ¼ כפית קינמון
  • 1 כף סוכר דמררה/רגיל

אחרי אפייה מומלץ לשים מייפל, או להכין שטרוייזל:

  • 50 גרם חמאה
  • ¾ כוס קמח
  • ½ כוס אגוזים (טחונים גס)
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית קינמון

אופן ההכנה

  • נכניס לקערה את כל המצרכים ונערבב היטב.
  • נשים בתבנית נייר אפייה ונוסיף את הבלילה. אפשרי לשים מעל העוגה לפני האפייה את האגוזים, קינמון וסוכר.
  • אחרי שהעוגה מוכנה, אפשר לשים מייפל מעל או מומלץ לצפות בשטרויזל.
  • להכנת השטרוייזל - נמיס חמאה, נוסיף קמח אגוזים וקינמון ונערבב היטב.
  • נפזר מעל העוגה לפני האפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.